vánoční cukroví 4.

9. prosince 2009 v 12:52 | Enili |  Recepty
Kdo se pořád ještě nerozhodl jaké cukroví upeče,pro toho mám přehlídku cukroví,které péct nemusí.Vhodné i pro ty co nestíhají.Ušetří dost času.Tak vybírejte z receptů známých i méně známých.Přeji dobrou volbu a hlavně dobrou chuť.

Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty

Kokosové kuličky - nepečené, 2-1 den před Vánoci

Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 210 g cukru, 250 g tuku, 2 vejce, rozdrobené piškoty, 30 g kakaa, trochu rumu Postup: Cukr, vejce, kakao a rum dobře utřeme a přidáme změklý tuk. Zahustíme piškoty. Vytvoříme kuličky (asi 1,5 cm) a obalujeme je v kokosu.


Vosí hnízda - nepečené, 2-1 den před Vánoci

Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 180 g moučkového cukru, 80 g másla, 200 g mletých piškotů, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 2 lžíce vody na dohotovení: cukr, celé piškoty Postup: Z přísad zpracujeme těsto, ze kterého pomocí formiček na vosí hnízda vysypaných cukrem tvoříme úlky. Ty pak plníme vaječným koňakem nebo některou z náplní, dna vytvoříme z piškotů. náplň: 1) vaječný koňak 2) dortová náplň v prášku Dr. Oetker s příchutí vaječného koňaku 3) 80 g moučkového cukru, 1 vařený žloutek, 1 syrový žloutek, 2 lžíce rumu, 1 kondenzované mléko - vše utřít 4) 80 g cukru, 100 g másla, 1 žloutek, 1 bílek - bílek s cukrem ušleháme ve vodní lázni, odstavíme a mícháme do vychladnutí, pak přidáme utřené máslo a žloutek

Kokosoví tučňáčci - nepečené, 3-1 den před Vánoci





Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 80 g krupicového cukru, 60 g másla, 70 g dětských piškotů, 80 g strouhaného kokosu, 2 lžíce mléka, vaječný likér na dohotovení: 20 g krupicového cukru, 70 g dětských piškotů, čokoládová poleva, plátky mandlí, červené a modré barvivo Postup: Piškoty na těsto rozmačkáme válečkem na nudle, přisypeme kokos, cukr, máslo i mléko a zpracujeme těsto. Trochu z těsta obarvíme červeným barvivem rozpuštěným v trošičce vody (na zobáčky) a modrým (na očička). Formičku na vosí úly vysypeme cukrem, dáme do ní kousek těsta, prstem promáčkneme a vyklopíme. Otvor vyplníme vaječným koňakem a nakonec dolů přitiskneme piškot. Takto vytvořená "tělíčka" tučňáků opatrně namočíme v rozpuštěné čokoládě abychom vytvořili "fráček". Těsně před zaschnutím přilepíme plátky mandlí jako křidýlka. Dotvarujeme jim z barevného těsta zobáčky a očička a přilepíme je čokoládou.

Sandokanovy oči - nepečené, 2-1 den před Vánoci

Nepečené cukroví - vánoční recept

Bílá čokoláda: 1/2 tuku 100% (125 g Ceresu), 2 lžíce kokosu, 4 lžíce práškového cukru, 1 lžíce Sunaru - V horké vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme prosátý cukr i Sunar a zamícháme kokos. Tmavá čokoláda: 1/2 tuku 100% (125 g Ceresu), 4 lžíce práškového cukru, 4 lžíce pudinku, 2 lžíce solamylu, 4 lžíce kakaa - V horké vodní lázni rozpustíme tuk a přidáme všechny zbylé prosáté přísady. na dohotovení: lentilky, plato od bonboniéry Postup: Použijeme platíčka od bonboniér, kam na místa bonbonů vložíme vždy po jedné barevné lentilce, kterou zakryjeme asi do půlky otvoru bílou čokoládou. Po ztuhnutí přelijeme bílou vrstvu čokoládou tmavou. Necháme ztuhnout v chladu (v zimě postačí na chodbě). Pak každý čokoládový bonbónek opatrně z umělohmotného platíčka vytlačíme a uchováváme je v krabici v chladu. "Sandokanovy oči" můžeme také dát do papírového košíčku.


Indiánci - nepečené, nejlépe v den Vánoc

Nepečené cukroví - vánoční recept na sníh: 120 g krupicového cukru, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 bílky na dohotovení: celé piškoty, čokoláda Postup: Krupicový cukr a 6 lžic vody svaříme na nit (cukr se mezi prsty táhne jako nit). Z bílků ušleháme sníh, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Pak svařený krupicový cukr vešleháme do sladkého sněhu. Touto hmotou pak tvoříme (nejlépe zdobícím pytlíkem) bochánky na piškotech. Ty dáme do chladna a zatím si rozehřejeme čokoládu. Tou pak studené indiánky poléváme


Cukrová jádra - v den Vánoc



Nepečené cukroví - vánoční recept

suroviny: 2 hrnky ořechů (nejlépe vlašské, lískové, mandle), 1 hrnek krystalového cukru, 4 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžíce brandy, 1 lžíce másla, špetka mletého zázvoru Postup: Na pánvi rozpustíme máslo a přisypeme cukr, který svlažíme pomerančovou šťávou a brandy. Za stálého míchání pomalu zahříváme do chvíle, až začne cukr probublávat a tekutiny se částečně vypaří. Pak na pánev nasypeme ořechy, přidáme špetku zázvoru a promícháme. Ještě než začne cukr hnědnout, vše nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a jádra od sebe vařečkou oddělíme. Ztuhnou okamžitě. Pokud je hned nebudeme podávat, uložíme je v suchu.


Čokoláda

Nepečené cukroví - vánoční recept
30 dkg medu, 25 dkg kakaa, 10 dkg moučkového cukru, lžíci sladké smetany, 2 sáčky vanilkového cukru.

Vše dáme vařit a vaříme tak dlouho až směs hodně zhoustne. Pak lžící plníme do formiček, které jsme vymazali olejem. Necháme ztuhnou nejlépe přes noc v chladu a vyklopíme.


Ořechové špičky

Nepečené cukroví - vánoční recept
3 dl mléka svaříme s 9 dkg cukru. Přidáme 9 dkg mletých ořechů a necháme přejít varem. Po vychladnutí přidáme 9 dkg piškotové strouhanky, vanilkový cukr a podle hustoty rum. Hmotu řádně promícháme a stříkáme sáčkem na linecká kolečka. Po ztuhnutí namáčíme v čokoládě.


Karamelové kuličky

Nepečené cukroví - vánoční recept
Rozpustíme 25 dkg tuku Iva a do něj nasypeme 3 balíčky mléčných karamel. Na mírném ohni mícháme až se karamely rozpustí a hmota spojí. Po té vsypeme asi 3/4 balíčku burizonů a vše promícháme. Z ještě teplého tvoříme kuličky které klademe na na papírové košíčky.



Medvědí tlapky nepečené

Nepečené cukroví - vánoční recept
25 dkg cukru svaříme v 1/8 l vody, až je z toho hustý sirup. Přidáme 3 dkg rozpuštěného másla, 25 dkg sekaných ořechů nebo mandlí, trochu tlučeného hřebíčku a skořice.

Mícháme, až se vše spojí a hmota zčervená. Necháme vychladnout a naplníme do vymaštěných formiček. Ztuhlé vyklopíme.


Černobílá čokoláda

Nepečené cukroví - vánoční recept
Bílá náplň: 8 dkg 100% tuku, 80 dkg moučkového cukru, 2 mléka v prášku

V páře na ohni rozehřejeme tuk. Když je roztavený přidáme cukr a mléko. Třeme 10 minut. Připravenou hmotu naléváme do formiček asi do poloviny. Necháme ztuhnout a dolijeme čokoládou.

Čokoláda: 125,5 dkg 100% tuku, 10 dkg moučkového cukru, 5 dkg kakaa, 1 balíček mléčného pudinku, 2 lžíce rumu.

V páře nad ohněm rozehřejeme tuk, přidáme cukr, kakao a pudink. Mícháme asi 10 minut. Odstavíme a přilijme rum. Hmotu naléváme do formiček na bílou čokoládu a necháme ztuhnout. Nejlépe na mrazu. Nakonec vyklepneme a oddělujeme ubrouskem, aby se bílá čokoláda neumazala.


Nugátové kostky

Nepečené cukroví - vánoční recept
250 g ztuženého tuku, 1 slazeného kondenzované mléko, 6 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 pudinkový prášek s vanilkovou příchutí, 5 dkg nakrájených vlašských ořechů, lískových oříšků, nebo mandlí, neplněné dortové oplatky, čokoládová poleva

Ztužený tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme kondenzované mléko, moučkový a vanilkový cukr a pudinkový prášek. Mícháme do vzniku hladké hmoty, ale nevaříme. těsto natřeme na dortovou oplatku, nahoru dáme také oplatku a zatížíme prkénkem a necháme do druhého dne ztuhnout. Pak oplatku ozdobně pokropíme čokoládovou polevou a po ztuhnutí nakrájíme na kostky. Krájíme velice opatrně.


Kokosové kuličky čokoládové

Nepečené cukroví - vánoční recept
15 dkg ztuženého pokrmového tuku, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg kokosové moučky, 1 celé vejce, 2 - 3 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 5 dkg strouhaného kokosu na obalení

Tuk rozehřejeme (nevaříme) a přidáme ostatní přísady. Z těsta děláme malé kuličky a obalujeme v kokosu, v čokoládě, strouhaných oříšcích, strouhaných mandlích apod. Do těsta také můžeme zabalit lístkový oříšek.



Ovocné kuličky

Nepečené cukroví - vánoční recept
13 dkg lístkových oříšků, 25 dkg práškového cukru, 10 dkg rybízové zavařeniny, 1 citron, 1 lžíce rumu

Cukr, citrónovou šťávu , zavařeninu a rum utřeme, přidáme mleté oříšky a vypracujeme v těsto. Tvoříme kuličky které namáčíme v čokoládové polevě a necháme ztuhnout.


Burizonová roláda

Nepečené cukroví - vánoční recept
2 balíčky mléčných karamel, 1/8 kg másla, 80 g bílých burizonů

Karamely rozpustíme v páře, přidáme máslo a důkladně promícháme. Nalijme na burizony do misky, promícháme a na alobalu vytvarujeme roládu, kterou necháme v ledničce ztuhnout Nepečené cukroví - hříbečky

100g mandlí, 1 bílek, 5 lžic moučkového cukru, 1 lžíci rumu, 1 lžíci kakaa

Mandle najemno nastrouháme a smícháme s cukrem a bílkem. Přidáme lžíci rumu a do poloviny kakao. Ze světlého tvoříme nožičky a z tmavého kloboučky. Nakonec necháme pořádně vychladnout.

Šuhajdy
Nepečené cukroví - vánoční recept
Suroviny:
Salko
3/4 másla
2 čoko na vaření
1 Ztužený tuk /Omega/
papírové košíčky
oříšky nebo mandle na ozdobu /nemusí být/
Salko 2 hodiny vaříme v plechovce,aby získalo karamelovou chuť,po vychladnutí smícháme s máslem,nejlépe se vymíchá el.šlehačem.Čokolády s Omegou rozpustíme ve vodní lázni.Do připravených košíčků Dáme lžičku čokolády,doporučuji nechat chvíli ztuhnout,na to dáme karamelovou náplň a opět zalijeme čokoládou.Můžeme zdobit oříškem nebo mandlí
Rafaelo
Nepečené cukroví - vánoční recept
Suroviny:
15 dkg cukr moučka
20 dkg kokos
20dkg sušené mléko
1 dcl horké vody
1 Zlaté oplatky vanilkové jiné né
8 dkg másla Zlatá hana
1 Spařené a oloupané mandle
Oplatky rozdrobíme a zalijeme horkou vodou přidáme všechny přísady a zpracujeme těsto. Děláme kuličky a do každé vložíme mandli, obalit v kokosu a do papírových košíčků. Jsou mnam a je jich hodně
Mandlové cigarety
Nepečené cukroví - vánoční recept
Suroviny:
15 dkg mandlí strouhané na jemno (spařených a vyloupaných)
15 dkg cukru moučka
půl bílku
zpracujeme těsto, vyválíme rukou váleček síly cigarety. Nakrájíme na délku cigarety a konce (asi 1 cm) namočíme v čokoládě
Čokoládové košíčky nepečené
Nepečené cukroví - vánoční recept
Suroviny:
18 dkg omega 100% tuk rozpustit
10 dkg cukr moučk
7 dkg kakao
cukr a kakao smíchat a vše zamíchat do rozpuštěného tuku a dobře rozmíchat dohladka
Náplň
10 dkg ořechů
7 dkg máslo
25 dkg cukru
a podle potřeby rum na dochucení
připravíme si papírové košíčky na dno nalejem lžičkou trochu čokolády, dáme krém a zalijeme zase čokoládou. Zdobíme půlkou vlašského ořechu nebo lískovým ořechem.
Piškotové rum kuličky
Nepečené cukroví - vánoční recept
20 dkg cukr moučka
25 dkg piškotů strouhaných
8 dkg ořechů
25 dkg 100% tuk omega rozpuštěný
5 lžic rumu
2 vejce
3 lžíce kakaa


citronová kůra z půl citronu
1 van. Cukr
5 lžic ořechů
kokos na obalení
zpracujeme těsto, děláme kuličky, které obalujeme v kokosu
Ulky neklasické
Nepečené cukroví - vánoční recept
Těsto: 20 dkg cukr moučka
20 dkg ořechů vlašských mletých
Jedno malé vejce!!
- pokud je těsto řidší přidáme ořechy. Musí být
jako plastelina
- Uděláme úly do formiček, vyklepeme. Necháme 4 hodinky stát a seřízneme špičku úlu. Z lineckého těsta si upečeme 60 malých kytiček na které úlek přilepíme čokoládou. Po zatuhnutí plníme kávovým krémem a zdobíme marcipánovými růžičkami a lístečky. Vypadá jako květináček
Super koule
Nepečené cukroví - vánoční recept
Suroviny:
25 dkg másla, 25 dkg moučkového cukru, 10 Dkg mletých oříšků, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 6 rozdrcených oplatků Horalka
Utřeme máslo s cukrem, přidáme ořechy, kakao, rum a oplatky. Vytvarujeme kuličky, obalujeme ve strouhaných oříšcích.
Ořechové tyčinky
Nepečené cukroví - vánoční recept
Suroviny:
15 dkg moučkového cukru, 15 dkg strouhaných ořechů, 5 dkg mletých piškotů, 1 bílek, 1Q lžíce rumu

Všechny suroviny smícháme. Mezi dva igelity rozválíme placku asi 1/2 cm vysokou. Rádýlkem nakrájíme tyčinky, potřeme růžovou bílkovou polevou a ještě počárkujeme čokoládovou polevou


Jahodové marokánky

Tradiční marokánky, tentokrát s chutí jahod.
Jahodové marokánky

Postup přípravy receptu:

Mandle spaříme, oloupeme a usušené nasekáme spolu s vlašskými ořechy. Jahody překrájíme na čtvrtky.
Smetanu s cukrem a změklým máslem uvedeme do varu, vmícháme mouku a směs asi 2 - 3 minuty povaříme na hustou kaši. Vmícháme sekané mandle, ořechy, jahody i rozinky a důkladně promícháme. Směs necháme zcela vychladnout.
Na plech vyložený pečícím papírem klademe malé hromádky a tvarujeme je do menších kulatých placiček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 - 25 minut na 175 °C. Ještě vlažné je z plechu opatrně sundáme.
Zcela vychladlé jahodové marokánky na rovné straně potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou (čokoládou na vaření), klademe nenamazanou stranou na podnos a polevu necháme zaschnout.
Jahodové marokánky skladujeme v suchu a chladnu, kdy nám vydrží i měsíc.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Romi Romi | Web | 9. prosince 2009 v 15:09 | Reagovat

Dělám ty kokosové kuličky:) Ale ostatní musí být výborné.

2 Lidka Lidka | 9. prosince 2009 v 17:56 | Reagovat

Burizonová roláda,to vypadá zajímavě,vyzkoušíme :-)

3 Blanka Blanka | Web | 9. prosince 2009 v 20:23 | Reagovat

Teda Emilko,ty nás zásobuješ.A co nějaké krémové cukroví???Bude????Nebo už jsem to propásla???Myslím,že ne :-)

4 ENILI ENILI | 9. prosince 2009 v 20:53 | Reagovat

[1]: Ty jsou rychlé a dobré.

[2]: To jsem ještě taky nezkusila,pak mi řekneš,jaká je JU?

[3]: Blani,Krémové má vynikající Zdenička a Hanka.http://www.sladkosti.net/cukrovi_layer/kremove/galerie_cukrovi_kremove.html

5 ENILI ENILI | 9. prosince 2009 v 20:57 | Reagovat

[4]:Blani ,pro ty další si klikni u mě v ikonkách.Ty s dortíky.Myslím,že je taky znáš.Já to mám u nich prošméjděné a jsou to šikovné cukrářky.

6 Jarka Jarka | Web | 9. prosince 2009 v 21:51 | Reagovat

Jo, tak nepečené cukroví dělám úplně neraději! Dělávám vosí hnízda z Coca sušenek, jestli jsem dobře koukala, tak je nemáš, možná je dám před Vánocema na blog. :-)

7 Natty Natty | Web | 9. prosince 2009 v 22:46 | Reagovat

Ahojky Miluško, pěkně jsi je tady seřadila :-D já miluji indiánky syn kouličky s rumem, jinak nepečené nedělám - naši nejraději ty moje překvapení ;-)tak hodně štěstíčka a málo práce   ;-)

8 Hanča Kdovíková Hanča Kdovíková | Web | 10. prosince 2009 v 7:57 | Reagovat

Ahoj, koukám, že tě zaujalo stejné pozadí jako mě, ale já ho nakonec dala jen jako záhlaví, takže jsem ráda, protože bychom měli obě stajný blog :-D  :-D  :-D

9 Hanča Kdovíková Hanča Kdovíková | Web | 10. prosince 2009 v 7:57 | Reagovat

samozřejmě měly je tvrdé Y :-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D

10 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 10. prosince 2009 v 11:27 | Reagovat

zajímavé...pěkná kombinace.

11 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 10. prosince 2009 v 11:27 | Reagovat

asi letos zkusím ty ořechy v tom karamelovém cukru, to mám ráda na buchtách a takhle na uzobávání...jejda, to bych si dala...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama