Fazolová omáčka

28. ledna 2010 v 17:25 |  Recepty

Velice jednoduchá omáčka, která je rychlá a chutná.

Fazolková omáčka s houskovým knedlíkem.Fazolková omáčka před zahuštěním.Fazolková omáčka s hrnečkovým knedlíkem byla mňamka.Maso na omáčku se nechá pěkně podusit. Dělám ho vždy v nádobí od Top Moravia.

Postup přípravy receptu:

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Vepřovou plec nebo jiné maso nakrájíme na kostky.
Na oleji zpěníme cibuli. Zaprášíme ji paprikou a přidáme kostky vepřového masa. Maso osolíme, opepříme a jen chvíli orestujeme, aby nám paprika nezhořkla. Pak zalijeme vodou, přidáme kousek masoxu a necháme dusit doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme vodou. Množství vody určujeme podle toho, kolik budeme chtít omáčky.
Mezitím si otevřeme skleničku sterilovaných fazolových lusků, které si scedíme a lák si schováme. Fazolky ještě pokrájíme na menší kousky.
Do měkkého masa vhodíme scezené fazolky a chvíli je dusíme s masem. Pak vše trošku přisladíme a dolijeme lákem z fazolek. Fazolkovou omáčku musíme ochutnat a pak dle chuti doléváme sladkokyselý lák.
Nakonec omáčku zahustíme instatní jíškou. Fazolková omáčka může být klidně hustší, protože po vypnutí, když přestane bublat, do ní vlijeme jednu smetanu na vaření.
Fazolkovou omáčku podáváme s kynutým knedlíkem, těstovinami nebo vařenými brambory. Toto jídlo můžeme připravovat v tzv.papiňáku, čímž si dobu přípravy podstatně zkrátíme. Používáme instatní jíšku, ale můžeme si ji sami udělat čerstvou.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 28. ledna 2010 v 20:27 | Reagovat

Rychlé a určitě chutné,jíšku instantní jsem nevyzkoušela,dělám si vždy čerstvou.Věřím ale,že pomůže mnohým hospodyňkám.

2 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 28. ledna 2010 v 20:41 | Reagovat

Zajímavá je ta kombinace knedlíků a fazolí, panečku, to musí být nadýmačka :-D
Ale tohle bych ráda vyzkoušela, díky za tip, neobvyklé, efektivní a hlavně jednoduché jak facka!

3 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 29. ledna 2010 v 7:22 | Reagovat

Dobrý nápad. Fazolky mám ráda v jakékoliv podobě. A instatní jíšku někdy taky používám, ušetří nám čas :-)

4 Romi Romi | Web | 29. ledna 2010 v 8:09 | Reagovat

Vypadá to dobře. To se musí večer vznášet peřina:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama