Kuře 100 x jinak.

18. února 2010 v 12:25 | Enili |  Recepty

Výtečné kuře na žampionech

http://rendlik.bloger.cz/obrazky/monikaw.bloger.cz/Kure-na-zampionech2.jpg

Rozpočet pro 4 osoby:
smile
1 kuře (1,2 kg),
1 lžička soli,
1/2 lžičky oleje,
2 pórky,
200 g žampionů,
2 lžíce másla,
1 lžíce citronové šťávy,
2 lžíce hladké mouky,
1/4 l kuřecího vývaru,
1/8 l smetany,
2 lžíce sekané petrželky

Příprava:
30 minut
Pečení: 35 minut
El. trouba: 225°C
Plyn: stupeň 4 - 5

Příprava:
smile
Kuře rozporcujte na 8 dílů. Vložte do pekáče kůží nahoru. Osolte, opepřete a potřete olejem. Dejte do horké trouby a pečte do křupava.
Pórek očistěte, omyjte, nakrájejte na kolečka a nechte okapat. Houby očistěte, omyjte, pokrájejte.
Houby restujte 1 až 2 minuty na zpěněném másle. Nechte na sítu okapat, smíchejte s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Přikryjte.
Šťávu z hub rozkvedlejte s moukou. Doplňte vývarem a smetanou, svařte v hustou omáčku. Pórek a houby nechte 5 minut nasáknout šťávou, dochuťte, smíchejte s petrželkou.
Kuře polejte omáčkou, přikryjte a nechte krátce proležet.

Vhodná příloha: smile
d

V troubě rozpečená veka, rýže, vařené brambory.

TIP: smile
Houby ihned po rozkrájení zabalte do plátna namočeného v octové vodě - zůstanou pěkně světlé. Kosti použijte na vývar.
Příprava pokrmů z kuřete obvykle nezabere mnoho času, maximálně hodinu. Ke slavnostnímu nedělnímu obědu tak dopoledne v klidu stačíte připravit i předkrm nebo dezert.
Dobrou chuť smile
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Romi Romi | Web | 18. února 2010 v 12:30 | Reagovat

Emilko kuřátko upravuji a jím ráda. Tento receptík je také zajímavý.) ;-)

2 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 18. února 2010 v 15:18 | Reagovat

Ahoj Emi, kuře můžeme na všechny způsoby, pórek a žampiony jsou vynikající pro jeho přípravu, krásně kuřátko navoní.

3 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 18. února 2010 v 20:35 | Reagovat

[2]:Jsme také milovníci kuřátka dá se z něj vykouzlit moc dobrých jídel.Receptík lákavý.

4 Blanka Blanka | Web | 18. února 2010 v 21:01 | Reagovat

Vypadá to krásně a i u nás doma se kuřecí masíčko připravuje velice často a na různé způsoby.Tohle vypadá moc dobře

5 Natty Natty | Web | 19. února 2010 v 8:05 | Reagovat

Miluško, recept je super a kuřátko můžu na všechny způsoby - pěkný víkend.

6 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 19. února 2010 v 9:13 | Reagovat

To vypadá krásně.... předevčírem jsem vařila houbovou omáčku krizově jen ze žampionů a obyčejná smetana, citronová šťáva a bobkový list tomu dodal grády, že se všichni olizovali a byli by schopni omáčku sníst na posezení... Tak mě tahle kombinace moc láká.
Porek často nepoužívám, docela se bojím jeho chuti, nemám ho moc ráda...ale.. za pokus by to možná stálo.
Emi, zdravím tě...

7 Lucka Lucka | Web | 19. února 2010 v 11:37 | Reagovat

To bude asi dobrůtka, mňam... :-D

8 Luboš Krutina Luboš Krutina | 19. února 2010 v 16:29 | Reagovat

Mňam.....mám hlad

9 Ľudmila Gregušová Ľudmila Gregušová | Web | 19. února 2010 v 17:42 | Reagovat

táák vezmem si ho zajtra do práce, kujééém :-D  :-D  :-D  :-D  :-D

10 Enili Enili | Web | 19. února 2010 v 22:02 | Reagovat

Všem děkuji za pěkné komentíky.Zdá se,že kuřecí recepty jsou v naší zemi v oblibě.Omlouvám se,že opět odpovídám hromadně,ale nedostatek času mě do tohoto neslušného chování nutí.Všem hezký zítřejší den přeje Emilie. :-)  :-)  :-)  :-(

11 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 22. února 2010 v 20:31 | Reagovat

Emi,tak tohle musí být supr mňamka :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama